Partnersko savjetovanje

Svaki odnos prolazi kroz razne faze, uspone i padove. Kad nastupe zamršene i teške situacije, ljudi se ili raziđu ili nastave zajedno, prečesto stvari pospremajući pod tepih. Osim dviju navedenih, sreća je da postoje i druge opcije, a jedna od njih je i mogući odabir savjetovanja za parove. Na partnerskom savjetovanju osobe se uče uspješnije komunicirati što u konačnici može dovesti do poboljšanja odnosa, no ne nužno i spašavanja istog.

Terapeut potiče transparentnu komunikaciju, čime osobe uključene u savjetovanje nastoji usmjeriti na konkretnije izražavanje vlastitih osjećaja i potreba. Ponekad je potrebno raditi uopće na prepoznavanju tih osjećaja i potreba. Terapeut redovito podsjeća na aktivno slušanje, čime osobe uključene u terapiju potiče da zbilja čuju što im druga strana ima za reći. Transparetna komunikacija, jasno izražavanje svojih osjećaja, potreba i misli te uvažavanje osjećaja, potreba i misli onog drugog, mogu otvoriti put istinskom prepoznavanju i pravoj bliskosti.

Partnersko savjetovanje u Stratusu provodi se s jednim terapeutom ili u paru, odnosno s koterapeutom, kolegicom Sanjom Koroman Lavižati iz Balans savjetovanja. Za više informacija o principu rada i metodama slobodno nam se obratite s upitom.

Postavite pitanje ili zakažite termin

Obratite nam se s povjerenjem.