Individualno savjetovanje i psihoterapija

Individualno savjetovanje pretpostavlja rad jedan na jedan. Dinamika susreta sukladna je klijentovim potrebama. Za psihoterapiju je to uglavnom jednom tjedno, ili jednom u dva tjedna, savjetovanje i podrška mogu se odvijati nešto rijeđim tempom. O dinamici, klijent i terapeut odlučuju zajednički. Trajanje terapijskog procesa individualno je za svakog klijenta. Na početku odnosa, nakon nekoliko susreta, klijent i terapeut postavljaju cilj zajedničkom radu.

Nakon što je cilj zadovoljen, terapija u tom trenutku može biti nježno prekinuta ili se može postaviti novi cilj za daljnji rad. Nježno prekidanje terapije podrazumjeva, za početak, prorijeđivanje dosadađnjih susreta. Odnos klijenta i terapeuta iznimno je povjerljive prirode i gradi se u sigurnom i mirnom okruženju te klijentu nudi prostor za istraživanje emocija i preradu svog iskustva.

Odnos unutar terapijskog procesa transakcijske analize temeljen je prema načelu: „Ja sam OK, ti si OK!“, što znači da se terapeut i klijent međusobno poštuju, uvažavaju te pozitivno vrednuju. 

Postavite pitanje ili zakažite termin

Obratite nam se s povjerenjem.