HUMANITARNA AKCIJA ZA ZAKLADU U OŠ VLADIMIR NAZOR U ZAGREBU

Drage naše studentice i studenti, dragi naši podupiratelji i simpatizeri, prenosimo Vam izvještaj volonterke Alenke Kralj koja u suradnji s defektologinjom Marijom Skenderović vodi volonterski klub OŠ Vladimir Nazor u Zagrebu u kojoj su zajedno s našom bivšom stipendisticiom Suzanom Bliznac 23.12.2015. proveli humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za našu Zakladu

“Naša djeca su imala zadatak izraditi plakat i donacijsku kutiju te osmisliti motivacijske poruke. Dan uoči same akcije nekoliko njih je išlo po razredima razglasiti što će se događati.

Na sam dan akcije imali smo dvije gošće, jedna je bila Suzana i njen zadatak je bio da ide po razredima i priča o životnim navikama slijepih osoba. Djeci smo ukratko pojasnili kako bi trebali prići slijepoj osobi i kako ju voditi. Suzana je ponijela i neka od pomagala, detektor za boje, sat i povez tako da su djeca imala prilike probati hodati pod povezom. Druga gošća je bila Folly, pas koji je na socijalizaciji kod mene, ona je bila smještena u predvorju pored donacijske kutije. Svatko tko je nešto donirao mogao je izabrati jednu od motivacijskih poruka koju su djeca sama pripremila.
Akcija je trajala od 11-15, Suzana i ja smo malo ranije otišle. Prikupljeno je 543 kn. Početkom novog polugodišta netko od djece će u pratnji doći do Saveza donijeti sakupljeni novac.

Akcija je prošla daleko bolje nego što sam zamišljala, nema riječi kojima bih mogla nahvaliti Suzanu i njezinu ulogu u samoj akciji. Ravnatelj je bio zadovoljan, a neke od razrednica su zainteresirane za daljnju suradnju”.
Alenka Kralj

Zahvaljujemo se Alenki, Suzani i defektologinji Mariji Skenderović na uloženom trudu i pokazanoj dobroj volji. Posebna zahvala ide svima koji su svojim financijskim sredstvima potpomogli rad naše Zaklade.

Preuzeto sa zaklada Marko Brkić: http://zaklada-markobrkic.hr/clanci/892-2/

Podijeli na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest