Sigurno je test pokvaren

Sigurno je test pokvaren

Sigurno je test pokvaren, najbolje da odmah ujutro ponovim!

Kada pokušavaš začeti, svaki plodni dan, svaka ovulacija, svaki simptom, sve dobiva posebno značenje.  Osluškuješ svoje tijelo, nešto se čudno događa – vjerojatno će bit ovulacija. Raspoznaješ znakove svog tijela, a i ovulacijska trakica kaže da je vrijeme. Moraš imati odnos s partnerom, kaže doktor: Svaka dva dana kako sperma ne bi gubila na kvaliteti. U tim danima nek muž ne vozi bicikl, ne radi sa teškim bojama.  Obaviš to, već oboje znate da trebate/morate/želite.

Želite li? Ili je to seksualni odnos koji se mora dogodit?

Ipak se trudiš da ga želiš. Pokušavaš uživat, opustiš se, ali dijelić mozga misli na tvoj projekt zvan “beba”. Ubrzo, nakon svršetka dižeš noge u zrak kako bi gravitacijska sila obavila svoje. Dakle, napraviš sve kako treba! 

Nakon nekoliko dana: SIMPTOMI.

baby, child, birth-1681181.jpg

Neka hrana jače miriše. Leđa nekako drukčije bole. Grudi su tvrđe nego inače. Počneš se nadat da će menga kasnit, ali kao “ne pridaješ pažnju tome” jer te strah razočaranja. 

Čekaš, ali ne čekaš. 

Nadaš se, ali sa strahom. Poveseliš se, jer nakon 2 godine te grudi zaista nekako drukčije bole. Menga kasni dva dana, inače je točna ko švicarski sat. A sad ti titra živce i pitaš se hoćeš li čekat ili ćeš napravit test? 

Odlučiš čekat jer će tako nada malo dulje potrajat… 


Ali to isto popodne se predomisliš i napraviš test jer ne možeš čekat, spremaš se suočit.

Opet je negativan. 

Izgubila si. 

Osjećaš tugu, ali nekako si znala da nisi trudna.

Toliko si se puta već raspala kad je menga došla, ali sad je malo zakasnila i dala ti je nadu. Ta je nada ono što te motivira za dalje. Taj osjećaj koji shvatiš da možeš osjećat, da čuči u tebi i čeka svoju priliku. 

Izgubila si svoj san. Opet si se suočila sa realnosti. 

A pitaš se kako? Sve smo napravili kako treba!  Trudnoća je varljiva jer možeš se trudit, računat, pratit, pazit, a svejedno izostane.  No, tu si. Trudiš se i radiš najbolje što možeš. Hrabro balansiraš tugu i radost, odustajanje i ushićenje, sadašnjost i budućnost, stvarnost i maštu, ono što jest i što želiš da bude.  I bit će, nešto najbolje za tebe.  Do tada budi i vjeruj. 


Ako tražiš podršku kroz teme (ne)plodnosti, trudnoće, postupaka medicinski potpomognute oplodnje, gubitaka, partnerskih odnosa… Sanja Koroman Lavižati, balans savjetovanje može biti od pomoći na tvom putu. 

Podijeli na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest