Alenka Kralj

Magistra edukacije sociologije, odgajateljica, specijalizantica psihoterapije pod supervizijom. Iskustvo rada kao terapeutski asistent, kao osobni asistent, odgajatelj, profesor i stručni radnik.

Završila sam studij sociologije i nastavničkih kompetencija na Sveučilištu u Zagrebu. Stručni ispit položila sam za odgajatelja. Edukaciju za neformalne trenere pohađala sam u Zagrebu i Ankari.

Stručno sam se usavršavala radom u privatnoj školi, u Madridu. Posjedujem certifikat iz neurobiologije i sporta – Barca Innovation Hub Universitas te sam se na istom Učilištu usavršavala iz područja psihologije u sportu.

Specijalizantica sam psihoterapijskog pravca transakcijske analize u centru Budi svoj. Članica sam UTA i EATA (Udruga transakcijske analize-Hrvatska i European association for transactional analysis). Završila sam 8-tjedni mindfulness trening Positive Intelligence.

Posjedujem certifikat iz egzistencijalne psihoterapije na Institutu za filozofiju i interdisciplinarne studije Novi Sad.

Također sam certificirana za rad s traumom prema Becoming Ubuntu, Nottingham – Engleska. Pri Društvu psihologa Istre završila sam program edukacije iz Obiteljskih sistemskih konstelacija.

Pohađala sam brojne druge edukacije, seminare te predavanja iz područja mentalnog zdravlja. Između ostalog, imam iskustva u radu kao terapeutski asistent, kao osobni asistent, odgajatelj, profesor i stručni radnik.

Imam bogato volontersko lokalno i međunarodno iskustvo, te bogato sportsko iskustvo na državnoj i međunarodnoj razini, kao igrač, sudac i trener.

Trenutno se amaterski bavim trčanjem i odbojkom. Ispunjena sam neizmjernom ljubav prema životinjama, psima posebice i velikom strašću prema putovanjima.

Suosjećanje, znatiželja, izazovi pomicanja granica te istraživački duh, uz ostalo nabrojano zajedno čine temelj personaliziranog pristupa terapijskom i savjetodavnom radu.

"Život je pun izazova s kojima se treba suočiti i lekcija koje treba naučiti, ali prije svega, pun je iskustava u kojima treba uživati."

M.M.

Folly i Tesla

Folly i Tesla česti su sudionici terapijskih seansi u Stratusu.

 

Folly je labradorica koja je prošla program socijalizacije, pohađala je fakultetska predavanja, kino dvorane, dućane, banke, restorane, sportske manifestacije, odlazila na posao u dežurstva, pa čak i na karaoke.

 

Danas nastoji živjeti nešto mirnijim društvenim životom, a da to ne bude tako svakodnevno se brine mlada bostonterijerka Tesla.

 

Psi imaju veoma pozitivan učinak na nas ljude i svojom izraženom empatijom mogu utjecati na smanjenje našeg emocionalnog stresa.

 

U Stratusu će Vas uvijek prvo pozdraviti Folly, osim kada je i Tesla na poslu.

Postavite pitanje ili zakažite termin

Obratite nam se s povjerenjem.